Rekopol » O opakowaniach podczas kongresu branży mięsnej

O opakowaniach podczas kongresu branży mięsnej

Kongres technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing Online

W dniach 26-27 stycznia br. miał miejsce Kongres technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing Online, w którym Rekopol brał udział, przedstawiając prezentację dotyczącą wyzwań i szans dla branży mięsnej w zakresie opakowań – z perspektywy wymogów prawnych polskich i unijnych

Organizatorem konferencji jest firma Gemini, wydawca miesięcznika Rzeźnik Polski.

Celem wydarzenia było zapoznanie się z najnowszymi trendami w branży mięsnej. Podczas spotkania odbyły się dwa bloki prezentacji merytorycznych oraz dwie debaty online. Uczestnicy mieli również do dyspozycji wirtualne stoiska wystawców z rozszerzoną interakcją oraz chatroom, służące integracji branży i wymianie kontaktów.

Tematyka najważniejszych prezentacji:

– co się wydarzyło na rynku podczas pandemii, czyli „Bezpieczeństwo czy tradycja?

– Jak pandemia wpłynęła na decyzje zakupowe w kategorii wędlin?” – Grzegorz Mech, GfK Polonia

– Eko-trendy w opakowaniach do produktów mięsnych – prof. Artura Bartkowiak z Centrum Immobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych ZUT –

Przedstawiciel Rekopolu, Marta Krawczyk, uczestniczyła także w debacie „Nowe wymagania dotyczące szeroko pojętego rynku opakowań”.

Nagranie debaty jest już dostępne na kanale YT, pod adresem:

https://youtu.be/WTavYQP8Lv8

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej. Zamknij