AKTUALNOŚCI

Rekopol posiada zintegrowany system zarządzania zgodny z wymaganiami normy EN ISO 14001: 2004 i EN ISO 9001:2008

Pozytywnie przeszliśmy wszystkie etapy certyfikacji wykonane przez Bureau Veritas Polska sp. z o.o. Z przyjemnością informujemy, iż Rekopol posiada zintegrowany system zarządzania zgodny z wymaganiami normy EN ISO 14001: 2004 (Systemy zarządzania środowiskowego), EN ISO 9001:2008 (Systemy zarządzania jakością) i pozytywnie przeszedł wszystkie etapy certyfikacji wykonane przez Bureau Veritas Polska sp. z o.o. Wdrożenie systemu polegało m.in. na […]

Czytaj więcej...

Sprawozdanie OŚ-OP1

Szanowni Klienci, Pragniemy Państwa poinformować, iż w ustawowym terminie – 31 marca złożyliśmy w Państwa imieniu sprawozdanie OŚ-OP1 oraz sprawozdanie z prowadzenia publicznych kampanii edukacyjnych u marszałka województwa mazowieckiego. W najbliższym czasie prześlemy Państwu stosowne potwierdzenie złożonego sprawozdania o wykonaniu obowiązku odzysku i recyklingu odpadów opakowaniowych poprzez osiągnięcie określonych poziomów odzysku i recyklingu, oraz o prowadzeniu publicznych kampanii edukacyjnych.

Czytaj więcej...

„Eksport a środowisko – OPAKOWANIA produktów i związane z nimi obowiązki polskich przedsiębiorców: NIEMCY”

Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań S.A. wraz z Der Grüne Punkt – Duales System Deutschland czołową organizacją odzysku działającą w Niemczech, mają przyjemność zaprosić Państwa na szkolenie. Prowadzicie lub planujecie Państwo sprzedaż towarów w opakowaniach do Niemiec? Znacie Państwo przepisy obowiązujące tam polskich przedsiębiorców? Dbacie Państwo o optymalizację kosztów Waszych przedsiębiorstw? Rozwijając projekt doradztwa międzynarodowego oraz […]

Czytaj więcej...

Rekopol Partnerem VI Forum 100

19 marca 2015 r. w Centrum Konferencyjnym Kopernik odbędzie się Doroczna Gala Przemysłu Żywnościowego Ideą szóstej edycji „Forum 100” jest umożliwienie wymiany poglądów pomiędzy przedstawicielami firm żywnościowych a przedstawicielami polskiego i europejskiego parlamentu, resortów rolnictwa i gospodarki oraz szeroko pojętych instytucji mających wpływ na funkcjonowanie przemysłu żywnościowego. W tym roku tematem przewodnim będą bariery w […]

Czytaj więcej...